ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновників СБУ судитимуть через 800 тисяч гривень "відкату"

Їм загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

Чиновників СБУ судитимуть через 800 тисяч гривень "відкату"
Фото: ГБР

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно чиновників СБУ, підозрюваних у вимаганні та отриманні 800 тисяч гривень "відкату". Про це повідомив пресцентр ДБР. 

"Досудовим розслідуванням встановлено, що працівники СБУ систематично створювали перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів приймання робіт, чим затягували терміни розрахунків з їх виконавцями. Чиновники СБУ вимагали й отримали від підприємця в загальному 800 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодне перерахування коштів за виконані роботи на замовлення держпідприємства. Розмір "відкату" становив 15% від суми укладених договорів", - відзначили в ДБР.

Ідеться про заступника начальника одного з відділів Управління СБ у Запорізькій області та заступника начальника одного з управлінь Головного управління СБ у Донецькій і Луганській областях.

Правоохоронців затримали 24 грудня 2019 року під час отримання другої частини "відкату" - 550 тисяч гривень.

На цей момент сторона захисту знайомиться з матеріалами кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою), після чого його матеріали будуть направлені до суду.

У разі доведення провини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, керівника держпідприємства в Сумській області затримали на хабарі в розмірі 5 тис. дол. За ці кошти чиновник обіцяв сприяння в безперешкодному укладенні договору оренди приміщень, що перебувають в управлінні підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram