ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі передмістя Києва блокували Одеську трасу на знак протесту

Мітингувальники вимагають повернути у власність громади спортивний стадіон.

Жителі села Чабани Київської області блокували автотрасу "Київ-Одеса" з вимогами повернути у власність громади спортивний стадіон через його можливу забудову. Про це повідомила прессекретарка ГУ Нацполіції в Київській області Віталія Гроховська агентство "Укрінформ".

Фото: Скриншот карти

Фото: kyiv.depo.ua

"Жителі села Чабани з 9-ї до 12-ї години блокували трасу "Київ-Одеса" з вимогою повернути у власність громади спортивний стадіон", - сказала вона.

Depo.Київ пише, що мітингувальники з селищ Чабани і Новосілки біля станції метро "Теремки" перекрили Одеську трасу в обидва боки. Об'їхати її неможливо навіть через Чабани. Люди йдуть пішки по трасі до Києва 3-5 км. Машини стоять від перехрестя до Теремків.

Фото: kyiv.depo.ua
Фото: kyiv.depo.ua
Фото: kyiv.depo.ua

Гроховська також розповіла, що місцевий спортивний стадіон орендує приватна фірма, проте жителі села виступають за його повернення у власність громади. Зараз відповідний позов розглядає суд. Разом з тим жителі села вирішили привернути увагу до цієї теми перекриттям автотраси.

Нагадаємо, 22 лютого жителі міста Мерефа в Харківській області перекривали дорогу Харків - Сімферополь на знак протесту проти видобутку сланцевого газу. Акція, в якій взяли участь близько 60 місцевих жителів, тривала з 10-ї до 15-ї години. Вони не пропускали транспорт, у результаті чого водіям довелося об'їжджати закриту ділянку траси ґрунтовою дорогою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram