ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київавтодор" отримав нову спецтехніку для обробки доріг

Автомобілі зможуть обробляти дороги влітку і взимку.

"Київавтодор" отримав нову спецтехніку для обробки доріг
Фото: КГГА

Комунальна корпорація «Київавтодор» отримала 9 нових універсальних автомобілів Ford для обробки доріг. Про це повідомив пресцентр КМДА з посиланням на мера Києва Віталія Кличка.

"Взимку вони можуть обробляти дорожнє покриття рідкими хлоридами, зменшуючи таким чином використання солі. І навіть при таких температурних «каруселях» - коли опади випадають за плюсової температури, а вночі мороз - на вулицях, які обробили рідкими хлоридами, тривалий час не утворюється ожеледиця. Розчин наносять на сухий асфальт, і щойно починає падати сніг, хімічна реакція нейтралізує його на дорожньому покритті", - зазначив Кличко.

За його словами, таку технологію обробки доріг рідкими хлоридами використовують в Австрії та Німеччині.

«А влітку ці спецавто можуть мити вулиці. Попереду ставиться спеціальна балка з форсунками, через які під тиском подається вода з мийними засобами. Це дозволить нам зменшити і забрудненість повітря в місті», - додав мер.

Він нагадав, що з 2014-го року парк спеціальної техніки підприємств «Київавтодору» поповнився 232 одиницями техніки. Більшість цих спецмашин - техніка для зимового утримання доріг.

Нагадаємо, з середини травня 2019 року працівники "Київавтодору" почали застосовувати мийні засоби для миття дорожнього покриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram