ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області начальника відділу поліції підозрюють у катуваннях

Поліцейські заважали вивезенню в лікарню чоловіка у вкрай тяжкому стані.

В Одеській області начальника відділу поліції підозрюють у катуваннях
Фото: krapka.club

Офіс генпрокурора повідомив начальнику і слідчому слідчого відділення одного з підрозділів поліції в Одеській області про підозру у вчиненні катувань. Про це повідомив пресцентр Офісу генпрокурора.

Поліцейські протягом декількох годин силою перешкоджали вивезенню з районної в обласну лікарню людини, яка перебувала у вкрай тяжкому стані і потребувала негайного хірургічного втручання.

"Співробітники поліції пояснювали свої дії нібито необхідністю відібрати зразки крові для оцінки стану його сп'яніння. При цьому лікарі повідомили їм, що зразки вже відібрані в присутності слідчого і стан алкогольного сп'яніння не підтвердився", - сказано в повідомленні.

У результаті поліцейські не дозволяли лікарям вивезти постраждалого з реанімаційного відділення, потім не дозволяли швидкій виїхати за межі лікарні,врешті-решт, застосувавши фізичну силу, витягли хворого з швидкої, наділи наручники і затягли назад у лікарню, вимагаючи від лікарів повторно взяти в потерпілого кров для аналізу.

"З огляду на тривалість таких дій, а також вкрай тяжкий стан пацієнта, спираючись на практику Європейського суду з прав людини, згідно з якою ненадання медичної допомоги за наявності загрозливих для життя обставин є тортурами, такі дії співробітників поліції були кваліфіковані прокурорами Офісу генерального прокурора саме як тортури", - сказано в повідомленні.

У разі доведення провини поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, слідчі теруправління ДБР в місті Львові затримали інспектора Нацполіції з Київської області під час отримання хабара 10 тис. грн за сприяння у виготовленні водійських прав без проходження курсів та іспитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram