ГоловнаСуспільствоПодії

Одеська міськрада вирішила демонтувати коледж, в якому сталася пожежа

Його конструкції повністю втратили міцність.

Одеська міськрада вирішила демонтувати коледж, в якому сталася пожежа
Фото: Думская

Одеська міськрада ухвалила рішення демонтувати коледж економіки права та готельно-ресторанного бізнесу після пожежі 4 грудня. Будівлю неможливо відновити, пишуть "Українські новини".

Такий висновок комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій міськради озвучив її голова Олександр Іваницький.

За його словами, будівлю коледжу, яке є пам'яткою архітектури, неможливо відновити. Конструкції повністю втратили міцність і потребують демонтажу.

Будівля була зведена за проєктом архітекторів Л. М. Чернігова та Я. С. Гольденберга в 1914 році.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Повідомляли, що вона могла виникнути через проблеми з проводкою, яку не змінювали з 1966 року. В результаті пожежі 16 осіб загинули і 31 постраждала.

9 грудня директорці коледжу Любові Кочерзі висунули підозру в службовій недбалості. У коледжі було порушено правила пожежної безпеки. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі ніяких попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом халатності, яку проявили працівники ДСНС, котрі повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеської ДСНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram