ГоловнаСуспільствоПодії

Інженер три місяці прослуховував Державну судову адміністрацію

Він таємно встановив програму для запису, яка вмикалася автоматично.

Інженер три місяці прослуховував Державну судову адміністрацію
Фото: СБУ

Інженер відділення ДП "Інформаційні судові системи" три місяці таємно записував аудіо в приміщеннях Державної судової адміністрації України.

У серпні-вересні 2018 року він, використовуючи своє службове становище, завантажив шкідливі програми на ноутбуки, які використовувалися для налаштування роботи комп'ютерів, локальної мережі та Дата-центру судової адміністрації. Про це повідомили на сторінці прокуратури Києва в Facebook.

"Надалі він маскував це програмне забезпечення і його автоматичний запуск разом з операційною системою", - йдеться в повідомленні.

Інженеру висунули звинувачення в незаконному придбанні та використанні спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та поширення шкідливого ПЗ. Йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що в приміщенні Державної судової адміністрації майнили криптовалюту. Співробітники правоохоронних органів повідомили про підозру двом працівникам держпідприємства "Інформаційні судові системи" Державної судової адміністрації (ДСА), які налагодили роботу цілої майнінгової ферми і декількох інтернет-магазинів на серверах і обладнанні ДСА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram