ГоловнаСуспільствоЖиття

Перше цього року засідання Контактної групи з питань Донбасу відбудеться 16 січня

Кучма провів зустріч зі спецпредставницею ОБСЄ в Україні Хайді Грау.

Перше цього року засідання Контактної групи з питань Донбасу відбудеться 16 січня
Хайди Грау и леонид Кучма
Фото: facebook.com/darka.olifer

Сьогодні в Києві представник України в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кучма зустрівся зі спеціальною представницею чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау.

Про це повідомила у фейсбуці прессекретарка Кучми Дарія Оліфер.

За її словами, сторони обговорили порядок денний першого засідання контактної групи у 2020 році, яке повинно відбутися 16 січня в Мінську.

Кучма також привітав посла Грау з набуттям повноважень і висловив надію, що її робота допоможе наблизити Україну до миру.

Співрозмовники також обговорили перебіг імплементації Мінських угод і реалізації домовленостей лідерів країн нормандської четвірки в Парижі, а також наголосили на важливості обміну утримуваними особаси, який відбувся 29 грудня 2019 року.

Кучма також поінформував Грау про недотримання режиму тиші з боку проросійських бойовиків, а також про те, що в результаті обстрілу були загиблі і поранені українські військові.

"Повне припинення вогню, виведення з території України іноземних збройних формувань і техніки, відновлення контролю над кордоном - тільки після цього можливе повернення миру", - підкреслив Кучма.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко назвав умови, за яких потрібно шукати альтернативу Мінським переговорам, якщо 2020 року на тимчасово окупованих територіях не пройдуть вибори або затягнеться процес розведення військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram