ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області п'яний водій "дев'ятки" влетів у вантажівку, двоє загиблих

Ще двоє людей постраждали.

У Запорізькій області п'яний водій "дев'ятки" влетів у вантажівку, двоє загиблих
Фото: zp.npu.gov.ua

У Запорізькій області в результаті зіткнення легкового автомобіля ВАЗ-2109 і вантажівки Mercedes-Benz Atego 816L загинули двоє людей, ще двоє постраждали.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

Зазначають, що затримано водія легкового автомобіля, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на перехресті не надав перевагу в русі вантажівці.

"Встановлено, що водій автомобіля ВАЗ-2109, не надавши перевагу в русі, виїхав на перехрестя і скоїв зіткнення з автомобілем Mercedes-Benz Atego 816L під керуванням громадянина 1988 року народження. У результаті аварії двоє пасажирів автомобіля ВАЗ, чоловіки 1979 і 1996 народження, померли під час надання медичної допомоги. Ще одного пасажира, чоловіка 1987 року народження, і водія автомобіля ВАЗ з тілесними ушкодженнями госпіталізували", - йдеться в повідомленні.

Крім того, встановлено, що водій легкового автомобіля, чоловік 1984 року народження, перебував у стані алкогольного сп'яніння. Його затримали згідно зі ст.208 Кримінально-процесуального кодексу.

Фото: zp.npu.gov.ua

Фото: zp.npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді.

За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачено штраф у розмірі 10,2 тис. гривень і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років адміністративно карали за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. гривень і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram