ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві засудили двох керівників екстремістської структури

Фігуранти визнали свою провину, співпрацювали зі слідством й отримали умовний термін.

У Києві засудили до умовного терміну двох керівників незаконного об'єднання "Українська народна (національна) армія", які планували захоплення адмінбудівель і диверсії під час передвиборної кампанії 2019 року. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

Діяльність угруповання координували з-за кордону.

Оперативники спецслужби встановили, що угруповання планувало і готувалося до захоплення адміністративних приміщень органів державної влади, замахів на життя державних діячів під час проведення передвиборної кампанії.

Також розглядало можливість проведення диверсій на об'єктах критичної інфраструктури. Злочини зловмисники планували здійснити по всій території України.

Під час слідчих дій у січні-березні 2019 року в учасників незаконної організації виявили два протитанкові гранатомети, 1,5 кг вибухівки, два саморобні вибухові пристрої, 7 одиниць автоматичної і напівавтоматичної зброї, 9 пістолетів і револьверів різних систем, понад 3000 боєприпасів. Зловмисники також зберігали армійські засоби спостереження і зв'язку, тактичне спорядження.

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

Вирок Святошинського районного суду міста Києва, рішенням якого двох керівників об'єднання визнано винними в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 109 (повалення конституційного ладу), ч. 2, ст. 263, ч. 4 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України, набув чинності.

Під час судового розгляду обидва фігуранти справи визнали свою провину, співпрацювали зі слідством і отримали умовні терміни покарання.

Нагадаємо, СБУ запобігла контрабанді в РФ комплектуючих до військово-транспортних літаків Ан-72 і Ан-74. Вантаж мав надійти в Росію через треті країни. Під час проведення спецоперації в зоні митного поста аеропорту «Київ», а також обшуків на складах і за місцем проживання фігурантів у Києві правоохоронці вилучили комплектуючі до бойових літаків, митну та технічну документацію, яка доводить планування протиправних постачань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram