ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова вирушить у Таїланд для звільнення українців, яких засудили до 25 років

В'ячеслава Хлєбку і Ярослава Яновського визнано особами, які постраждали від торгівлі людьми.

Денісова вирушить у Таїланд для звільнення українців, яких засудили до 25 років
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вирушить у Таїланд, щоб прискорити звільнення з в'язниці громадян України В'ячеслава Хлєбки і Ярослава Яновського.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, 1 жовтня до неї на особистий прийом приходили батьки В'ячеслава Хлєбки і Ярослава Яновського, яких утримують у місцях несвободи в Королівстві Таїланд за злочин, пов'язаний з незаконним перевезенням наркотичних речовин. Вони зверталися до неї з проханням поїхати до їхніх синів і перевірити умови утримання та стан їхнього здоров'я, адже в листах українці повідомляли, що потребують медичної допомоги.

"Саме сьогодні отримала підтвердження, що така поїздка відбудеться, і терміново зустрілася з мамою одного із засуджених хлопців - В'ячеслава Хлєбки. Вона розповіла, що не бачилася із сином понад чотири роки, а остання розмова по телефону відбулася більш ніж два місяці тому. Також підтвердила інформацію про погіршення стану здоров'я обох засуджених громадян України", - написала омбудсманка.

Міністерством соціальної політики 2017 року було встановлено, а 2019 року В'ячеславу Хлєбці і Ярославу Яновському було продовжено статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Раніше Людмила Денісова повідомила, що в російських в'язницях відбувають покарання близько двох тисяч українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram