ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві заради Шулявського моста знесуть цех "Більшовика"

На його місці збудують з'їзд зі шляхопроводу.

У Києві заради Шулявського моста знесуть цех "Більшовика"
Фото: the-village.com.ua

Київрада прийняла рішення викупити цех №5 колишнього заводу "Більшовик", щоб знести його і завершити будівництво Шулявського шляхопроводу. Таке рішення було прийнято на засіданні 12 грудня.

Поки що цей цех перебуває у власності акціонерного товариства "Перший Київський машинобудівний завод", зазначили в пресслужбі Київської міськради. Як відомо, всередині будівлі розташований секонд-хенд.

"Після викупу корпус повинні знести. Це необхідно для облаштування правоповоротного з'їзду з проспекту Перемоги на вул. Вадима Гетьмана і лівоповоротного з'їзду з вул. Довженка на проп. Перемоги", - уточнили в міськраді.

Розмови про знесення колишнього заводського цеху ведуть з 2012 року, додав голова постійної комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

"Буде проведено експертну оцінку майна - будівлі, обладнання, втраченої вигоди та ін. І тільки тоді буде встановлено ціну об'єкта, яку власник може прийняти або оскаржити. Але він повинен розуміти, що ця громадська потреба є вимогою часу і розвитку міста", - повідомив Окопний.

Нагадаємо, Шулявський міст було закрито на реконструкцію в березні, тоді ж почалися роботи з демонтажу старого шляхопроводу.

У липні 2019 мер Києва Віталій Кличко заявляв, що ремонт столичного Шулявського мосту може затягнутися через гальмування питання про знесення п'ятого цеху заводу "Більшовик", на місці якого повинен бути один із з'їздів з шляхопроводу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram