ГоловнаСуспільствоЖиття

Держкомтелерадіо має намір створити майданчик для комунікацій ЗМІ та екологів

На думку відомства, тема екології не займає належного місця в українських медіа.

Держкомтелерадіо має намір створити майданчик для комунікацій ЗМІ та екологів
Фото: mygazeta.com

Державний комітет телебачення і радіомовлення України повідомив про плани створити майданчик для комунікацій між журналістами й екологами, щоб ЗМІ просували теми екологічної безпеки. Про це повідомляє пресцентр комітету.

"Держкомтелерадіо планує створити майданчик для комунікацій, спілкування журналістів різних медіа з вченими, представниками громадських об'єднань. Це необхідно не тільки для того, щоб журналісти отримали від експертів знання про екологічні проблеми, а й дозволить створити пул журналістів, зацікавлених у просуванні теми екологічної безпеки серед громадян", - сказано в повідомленні.

У Держкомтелерадіо відзначили, що ця тема не займає належного місця в центральних українських ЗМІ. Дещо більше ця тема представлена в регіональних медіа, де журналісти реагують на забруднення води в місцевих річках, на підозрілі викиди в повітря невідомих речовин сусіднім підприємством і т.д.

Однак журналісти "ніколи не пов'язують ці проблеми із загальнонаціональною або регіональною екологічною політикою", - відзначили в Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, на Конференції ООН з питань клімату Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш визначив три чіткі завдання щодо порятунку планети, головна мета яких - обмеження зростання температури на планеті. До 2030 року потрібно скоротити викиди парникових газів на 45%. До 2050 року - досягти вуглецевого нейтралітету. До 2100 року - обмежити зростання глобальної температури до 1,5 градуса за Цельсієм.

Раніше Європарламент ухвалив резолюцію про надзвичайну ситуацію в галузі клімату і навколишнього середовища в Європі та на планеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram