ГоловнаСуспільствоЖиття

Cosmopolitan Україна звільнив заступницю головного редактора за некоректне висловлювання про загиблого бійця

Видання припиняє співпрацю з Пліхіною з 5 грудня.

Cosmopolitan Україна звільнив заступницю головного редактора за некоректне висловлювання про загиблого бійця
Евгения Плихина
Фото: Евгения Плихина (Facebook)

Журнал Cosmopolitan Україна звільнив заступницю головного редактора Євгенію Пліхіну і вибачився за некоректне висловлювання про похорон загиблого бійця Служби безпеки Дениса Волочаєва.

Про це повідомила пресслужба журналу у фейсбуці.

"Хочемо висловити офіційну позицію бренду Cosmopolitan Україна про неприпустимість вчинку Євгенії Пліхіної. Вчора вранці, 4 грудня 2019 року, заступниця головного редактора журналу Cosmopolitan Україна Євгенія Пліхіна опублікувала повідомлення на своїй сторінці в Facebook і каналі в Telegram про церемонію прощання із загиблим бійцем "Альфи" СБУ, якого президент України посмертно нагородив високим званням героя України. Весь колектив українського видання журналу Cosmopolitan висловлює глибокі співчуття родині та всім близьким трагічно загиблого героя і щиро вибачається за текст, опублікований Євгенією Пліхіною на її особистій сторінці. Цей текст не стосується позиції бренду, ми дуже жалкуємо, що наша колега так вчинила. Ми категорично не поділяємо її думку", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що видання припиняє співпрацю з Пліхіною з 5 грудня.

"Бренд Cosmopolitan беззастережно знаходиться на боці свого народу в боротьбі за збереження незалежності та суверенітету, висловлює підтримку героям, які захищають Україну, і поважає світлу пам'ять загиблих, які віддали своє життя за наше мирне майбутнє", - підкреслила головний редактор Олександра Буринська.

Фото: facebook.com/CosmopolitanUkraine

Нагадаємо, 4 грудня Пліхіна опублікувала у фейсбуці і Telegram пост про церемонію прощання із загиблим бійцем, в якому вона обурювалася помпезністю похорону. Вона назвала їх "поганським обрядом, після якого всі підуть обідати".

"У СБУ померла якась, вечевидь, не остання людина. Витягли всю структуру на двір і почали вимагати зробити співчутливі обличчя... Господи, думаю, я навіть не за дрес-кодом. Як незручно. І в вухах ще цей веселий німецький хіп-хоп. Ну я і чудовисько. Бракує тільки чепчик у повітря кинути і чарочку егермейстера перехилити. А потім подумала: ну, камон. Влаштували тут язичницький обряд, зараз дядечка, якому вже не так і важливо, в дубі він чи в сосні, по всьому Києву поносять - і обідати. Хто тут ще чудовисько?!" - написала Пліхіна.

Потім вона видалила пост і сказала, що "не розібралася в ситуації". Однак користувачі не залишилися байдужими до публікації і засипали її сторінку гнівними коментарями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram