ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний інженер Boeing звільняється через проблеми з 737 MAX

Він займався розслідуванням авіакатастроф за участю 737 MAX.

Головний інженер Boeing звільняється через проблеми з 737 MAX
Фото: handerella.com

Головний інженер підрозділу комерційних літаків компанії Boeing Джон Гамільтон іде у відставку через проблеми зі скандальною моделлю лайнерів 737 MAX. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Seattle Times.

Гамільтону в березні цього року було доручено займатися розслідуванням авіакатастроф за участю 737 MAX. За даними журналістів, Гамільтон планував звільниться ще торік, але його попросили залишитися, щоб допомогти з розслідуванням і поверненням 737 MAX в експлуатацію.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року в Індонезії в результаті катастрофи Boeing 737 MAX загинули 189 осіб. Ще один літак цієї моделі розбився в Ефіопії в березні 2019 року. Жертвами другої катастрофи стали 157 осіб.

Після цього польоти літаків Boeing 737 MАX призупинили у всьому світі.

У квітні представники Boeing заявляли, що літаки розбилися через помилки в роботі програмного забезпечення. У середині травня компанія Boeing оголосила про повне оновлення програмного забезпечення лайнерів серії 737 МАХ. Після цього стало відомо, що проблеми з датчиками на 737 MAX у Boeing виявили за рік до катастрофи лайнера в Індонезії. Їх знайшли в системі попередження пілотів про небезпечний кут атаки (англ. Angle-of-attack, AOA).

У червні 2019 року Boeing виявила брак деталей передкрилків у 312 літаках моделей Boeing 737 NG і Boeing 737 MAX по всьому світу. Одна партія деталей була виготовлена не відповідно до робочих стандартів міцності. Операторам літаків дали 10 днів, щоб зняти з них браковані деталі.

У липні повідомили, що літаки Boeing серії МАХ відновлять пасажирські перевезення не раніше ніж у 2020 році, оскільки потрібен час для усунення багів у програмному забезпеченні управління польотом і "виконання інших кроків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram