ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві встановили 2,5 тис. контейнерів для сортування сміття

КМДА презентувала звіт за 2019 рік.

У Києві встановили 2,5 тис. контейнерів для сортування сміття
Фото: kyivcity.gov.ua

За останній рік у Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для сортування сміття.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко на презентації звіту Київської міської державної адміністрації за 2019 рік.

"Розпочато роздільне сортування сміття. Встановлено 2,5 тис. контейнерів для твердих відходів - скла, паперу", - розповів Кличко.

Мер також зазначив, що на наступний рік заплановане будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі "Енергія".

"На 2020 рік ми запланували почати будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі "Енергія". Загальна вартість робіт наступного року складе 420 млн гривень. Ця система дозволить у п'ять разів знизити рівень забруднювальних речовин і досягти європейських екологічних стандартів на заводі", - сказав мер.

Нагадаємо, 2015 року стартував проєкт "Україна без сміття", метою якого є допомогти жителям Києва навчитися сортувати сміття і впоратися з проблемою сміття. У 2017 році відкрилися сортувальні станції.

У травні цього року організація "Україна без сміття" підвищила свої розцінки на сортування сміття на київських станціях. Річ у тому, що приватне підприємство фізично не справляється з потоком паперу, скла та пластику, який до нього надходить. Вартість пакету для спалювання тепер становить 100 гривень (за великий на 120 літрів) і 50 гривень (за маленький до 120 літрів).

Раніше також повідомлялося, що в Києві побудують перший в Україні комплекс для переробки опалого листя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram