ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області затримали банду, що зробила близько 20 злочинів

У суботу на території області провели 46 обшуків.

У Запорізькій області затримали банду, що зробила близько 20 злочинів
Фото: https://www.npu.gov.ua/

У Запорізькій області 30 листопада провели 46 обшуків і затримали п'ятьох учасників банди, причетної до скоєння щонайменше 20 злочинів. Про це повідомили в Нацполіції.

"За інформацією оперативників, банда мала чималий арсенал зброї і під час затримання могла чинити збройний опір. Тому до операції залучили спецпідрозділ КОРД, батальйон поліції особливого призначення, відділ швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки, а також вибухотехнічну службу", - йдеться в повідомленні.

Батько і двоє його синів організували і привели в банду жителів Запоріжжя віком від 20 до 38-ми років.

"Злочинна група здійснювала тяжкі та особливо тяжкі злочини, в тому числі - розбійні напади, грабежі, крадіжки, в тому числі з авто, квартир і особистого майна громадян, викрадення осіб з подальшим вимаганням грошей", - розповіли в поліції.

Деякі з учасників банди раніше були судимі за скоєння аналогічних злочинів.

Зараз зібрано матеріали, що підтверджують причетність учасників ОЗГ до скоєння щонайменше 20 злочинів на території області. На адресу правоохоронців, які документували діяльність банди, неодноразово надходили погрози фізичної розправи.

Відомо, що один з учасників угруповання ховається на території Росії.

Кримінальне провадження відкрито за десятьма статтями: 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 185 (Крадіжка), 186 (грабіж), 187 (розбій), 189 (вимагання), 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 257 (Бандитизм) , 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 296 (хуліганство) і 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram