ГоловнаСуспільствоОсвіта

Мінцифри планує трансформувати бібліотеки в діджитал-хаби

Мінцифри планує охопити 6 млн людей програмою навчання цифрових навичок.

Мінцифри планує трансформувати бібліотеки в діджитал-хаби
Фото: Макс Требухов

Міністерство цифрової трансформації планує створити в бібліотеках діджитал-хаби, де всіх охочих навчатимуть цифрової грамотності.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів віцепрем'єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Наступний етап - відкриття офлайн-хабів по всій країні. Ми зараз теж активно над цим працюємо. Моя мрія - трансформувати всі бібліотеки країни в діджитал-хаби, на базі яких люди зможуть отримувати цифрові навички", - сказав міністр.

Бібліотеки функціонуватимуть як коворкінг, місця для навчання та центри підтримки малого підприємництва. Мінцифри планує охопити 6 млн людей програмою навчання цифрових навичок.

"Там будуть групи з тьюторами. Бабуся дивитиметься на комп'ютері курс доволі простою мовою. Ми робимо акцент на тому, як такі курси допоможуть розвиватися, шукати потрібну інформацію, більше заробляти. Також будемо використовувати знаменитих "зірок" у навчанні. Уявіть онлайн-курс, де в одному з уроків є Олег Винник. Хочемо за рахунок цього розширити аудиторію, щоб привернути увагу до курсів. У фанатів таких популярних "зірок" - бабусь і дідусів - з'явиться інтерес і якась мотивація подивитися курс до кінця", - розповів Федоров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram