ГоловнаСуспільствоПодії

Насосна станція в Херсонській області незаконно видобувала ресурси для окупантів у Криму

Окупанти вкрали в нашої держави приблизно 30 мільйонів гривень.

У Херсонській області правоохоронці припинили незаконний видобуток, а також використання надр України окупаційною владою Криму. Окупанти накрали ресурсів на 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресцентр Нацполіції з посиланням на начальника Головного управління в АР Крим і Севастополі Віталія Стрижака.

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

Окупанти півострова через посадових осіб одного з київських підприємств використовували насосну станцію, розташовану на території Херсонської області.

Станція забезпечувала сировиною завод, розташований на тимчасово окупованій території Криму. Сума завданих державі збитків становить приблизно 30 мільйонів гривень.

«Усупереч чинному законодавству станція забезпечувала сировиною у вигляді кондиційної ропи з озера Сиваш Кримський содовий завод. Це підприємство здійснює свою діяльність на окупованій території Криму», - повідомив Стрижак.

Фото: Нацполіція

Він також додав, що вчора, 27 листопада, правоохоронці за участю представників Херсонської облдержадміністрації, «Херсонобленерго», а також представництва президента України в Криму провели санкціонований обшук в приміщенні насосної станції.

На території насосної станції розташовані шість промислових помп, за допомогою яких сировина подається в содовий завод. Також правоохоронці виявили електролінію, яка незаконно подавала електроенергію з окупованого Криму на цю насосну станцію.

Проведено також обшуки за місцем фактичного розташування київського підприємства. Вилучено значну кількість документації, створеної представниками РФ на тимчасово окупованій території.

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

За цим фактом розслідується кримінальне провадження згідно з чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 441 (Екоцид), ч. 1 ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря), ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, представниця Зеленського в Криму Таміла Ташева розповіла, що в окупований Крим перемістили вже півмільйона громадян РФ, проте Росія навмисно занижує цю статистику.

У РФ занижують цифри переміщених у Крим громадян, тому що вони теж розуміють, що це є злочином, оскільки, за міжнародним правом, цілеспрямовано переміщати населення і штучно змінювати етнічний склад територій не можна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram