ГоловнаСуспільствоПодії

Ексглаву Офісу великих платників податків ДФС Бамбізова затримали у "справі Курченка"

Його підозрюють у причетності до легалізації доходів під час купівлі "Українського медіа-холдингу".

Ексглаву Офісу великих платників податків ДФС Бамбізова затримали у "справі Курченка"
Фото: http://w-n.com.ua/

Колишнього главу Офісу великих платників податків ДФС Євгена Бамбізова 19 листопада затримала СБУ за підозрою у причетності до справи олігарха Сергія Курченка.

Йдеться про легалізацію доходів під час купівлі "Українського медіа-холдингу", повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов. Він уточнив, що одним з "контактерів" Бамбізова є олігарх Віталій Хомутиннік.

"Бамбізова затримано слідом за Олександром Гриценком, колишнім главою Укрексімбанку, і він підозрюється у тому, що сприяв легалізації доходів олігарха Сергія Курченка за схемою купівл і"Українського медіа-холдингу", - зазначив Бутусов.

За словами журналіста, Бамбізов був тісно пов'язаний з колишнім главою ДФС Романом Насіровим, якому 19 листопада в Антикорупційному суді зачитали обвинувачення. Бутусов підкреслив, що затримання у справі про легалізацію коштів пройшло під процесуальним керівництвом прокурора ГПУ Костянтина Кулика.

"До речі, діюча заступник глави Офісу президента Юлія Ковалів була призначена у 2013-му році Сергієм Курченком віцепрезидентом "Українського медіа-холдингу". Тому цікаво, як далеко зайде Кулик у своєму розслідуванні", - зазначив Юрій Бутусов.

Євген Бамбізов з липня 2018 року був в.о. заступник голови ДФС. Кабмін звільнив його у травні 2019 року.

Нагадаємо, Олександра Гриценка затримали співробітники СБУ за дорученням Генпрокуратури 16 листопада у Києві. Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 млн гривень без арешту, хоча прокуратура просила 100 млн гривень і взяття під варту.

Після затримання Гриценка, наглядова рада Укрексімбанку вирішила провести конкурс на нового главу правління. Гриценка було призначено на посаду голови правління Укрексімбанку наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року. Гриценко змінив на цій посаді Віталія Білоуса, який очолював Укрексімбанк з початку 2013 року. Усі повноваження він отримав 15 серпня 2014 року - безстроково.

19 листопада з'ясувалося, що Олександр Гриценко проходить у справі №12013220540000400 від 31.01.2013 за фактом створення у лютому 2010-го року колишнім президентом Віктором Януковичем і його оточенням злочинної організації і звинувачується в сприянні зняттю арештів з депозитів і застав за виданим банком кредитом на $160 млн на купівлю "Українського медіа-холдингу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram