ГоловнаСуспільствоЖиття

Охоронця Яроша знову помістили в штрафний ізолятор колонії РФ

Олександра Шумкова закрили в ШІЗО на 12 діб.

Охоронця Яроша знову помістили в штрафний ізолятор колонії РФ
Александр Шумков
Фото: Громадське

Українського політв'язня Олександра Шумкова, засудженого в РФ до чотирьох років колонії загального режиму у справі "Правого сектору", помістили в штрафний ізолятор. Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на тітку політв'язня Людмилу Шумкову.

"Олександр перебуває в ШІЗО, йому призначили чергове "покарання" на 12 діб. Вважаємо, що це помста за заперечування попереднього незаконного утримування 39 діб у ШІЗО", - повідомила Шумкова.

Вона зазначила, що 15 листопада Олександра Шумкова зміг відвідати представник консульського відділу Посольства України в РФ.

За її словами, після звернення Шумкова в суд з вимогою визнати незаконним покарання про перебування в ШІЗО 39 діб поспіль - за вересень-жовтень - адміністрація установи йому винесла 16 усних доган.

Нагадаємо, Олександра Шумкова викрали в Україні і затримали в РФ 6 вересня 2017 року.

Шумкову інкриміновано частину 2 статті 282.2 КК (участь у діяльності екстремістської організації). Як стверджується у справі, він входив до складу "Правого сектору" з 28 листопада 2013 року (дата створення руху) по 23 серпня 2017 року. Насправді Шумков вийшов з цієї структури 1 листопада 2014 року, коли перестав бути охоронцем її тодішнього лідера Дмитра Яроша. Верховний суд Росії заборонив діяльність руху в країні тільки 17 листопада 2014-го.

4 грудня 2018 року в Севському суді Брянської області РФ Шумкова засудили до чотирьох років загального режиму.

23 травня 2018 року він уже оголошував голодування на честь дня Героїв України і на підтримку всіх політичних в'язнів.

14 жовтня цього року Шумков знову оголошував голодування і припинив його 15 листопада через погрози примусового харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram