ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області поліцейський допомагав водіям уникнути відповідальності за серйозні порушення

Поліцейський вносив неправдиві відомості в Інформаційний портал.

У Київській області поліцейський допомагав водіям уникнути відповідальності за серйозні порушення
Фото: krapka.club

Правоохоронці викрили співробітника Вишгородського відділу поліції, який допомагав водіям уникнути відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

"Упродовж 2018 року працівник Вишгородського відділу поліції ГУ ПП у Київській області, маючи доступ до інформаційно-телекомунікаційної системи "Інформаційний портал Національної поліції України", вносив у систему неправдиві відомості про закриття адміністративних проваджень щодо осіб, притягнених у законному порядку до відповідальності за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння)", - зазначили в прокуратурі.

Таким чином поліцейський допомагав водіям уникнути заборони на керування транспортним засобом.

Під час слідства задокументовано декілька фактів внесення поліцейським неправдивих відомостей в Інформаційний портал. Йому повідомлено підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України (викрадення, привласнення, вимагання комп'ютерної інформації або заволодіння нею шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем).

Триває досудове розслідування. Вирішується питання про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Нагадаємо, в Харкові 22-річний поліцейський відділу в метрополітені відкрив стрілянину на станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram