ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 16 разів відкривали вогонь на Донбасі за добу

Поранено одного військовослужбовця.

Бойовики 16 разів відкривали вогонь на Донбасі за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті обстрілу було поранено українського військовослужбовця.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Учора, 11 листопада, в результаті обстрілу поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил", - ідеться в ранковому зведенні.

Бойовики застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 і 120 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети й іншу стрілецьку зброю. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили сім обстрілів: біля Гнутового - з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї; неподалік Верхньоторецька - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; у районі Богданівки (за межами ділянки розведення) і Широкиного - зі стрілецької зброї; двічі біля Красногорівки - з СПГ, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; неподалік Старогнатівки - зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів.

У районі відповідальності угруповання "Північ" зафіксовано дев'ять обстрілів: три біля Луганського - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; поблизу Горіхового - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї; чотири неподалік від Південного - з мінометів калібру 82 мм, стрілецької зброї та ручних протитанкових гранатометів; біля Новолуганського - з мінометів калібру 120 мм і великокаліберних кулеметів.

"З початку поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, в понеділок ополудні, 11 листопада, завершилася практична фаза розведення сил і техніки на ділянці Богданівка-Петрівське. Сьогодні тут має розпочатися розмінування території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram