ГоловнаСуспільствоПодії

На Дніпропетровщині на будівництві дитячого майданчика привласнили майже 1 млн бюджетних коштів

Для корупційної схеми використовували фіктивне підприємство.

На Дніпропетровщині на будівництві дитячого майданчика привласнили майже 1 млн бюджетних коштів
Фото: npu.gov.ua/

У Дніпропетровській області правоохоронці розкрили корупційну схему заволодіння майже мільйоном гривень бюджетних коштів, виділених на будівництво дитячого майданчика у дворі багатоповерхівок.

Його будували в липні-серпні 2019 року на замовлення відділу комунального господарства виконкому районної ради Дніпра. Загальна сума робіт склала 998 000 гривень. З'ясувалося, що підрядником виступило підприємство, що не має ні офісу, ні складу, ні будь-якої будівельної техніки, а його єдиним співробітником є мешканка окупованої території. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

"Фактично будівельні роботи провели сторонні будівельні підприємства за готівковий розрахунок без оформлення будь-яких документів, а вказане фіктивне підприємство знадобилося для переведення бюджетних коштів у готівку з подальшим присвоєнням", - уточнили правоохоронці.

Слідство також з'ясувало, що частина робіт, зазначена в документах, була оплачена, але насправді не виконана. Поліція оголосила про підозру замовнику робіт - начальнику відділу комунального господарства виконкому районної ради. Йому інкримінують зловживання владою або службовим становищем, а також службове підроблення.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року через підозри в розкраданні бюджетних коштів затримали заступника мера Дніпра Михайла Лисенка. За версією слідства, він може бути причетним до присвоєння 29,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту Нового моста в Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram