ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Закарпаття намагався перевести через держкордон 12 в'єтнамців, маскуючи їх під диких тварин

Порушників затримали за 300 метрів від кордону з Угорщиною.

Житель Закарпаття намагався перевести через держкордон 12 в'єтнамців, маскуючи їх під диких тварин
Фото: dpsu.gov.ua

У Закарпатській області правоохоронці виявили 12 нелегальних мігрантів. Житель Закарпаття намагався переправити їх через державний кордон в Угорщину, маскуючи від тепловізорів й імітуючи сліди тварин.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Зазначають, що порушників затримали за 300 метрів від кордону.

"До групи іноземців входило 12 осіб, серед яких 7 чоловіків і 5 жінок. Документів при собі вони не мали, проте назвалися громадянами В'єтнаму. Крім того, на цьому напрямку прикордонники викрили громадянина України, який, можливо, причетний до спроби переправлення іноземців. Під час затримання 26-річний чоловік був у доволі збудженому стані і намагався чинити фізичний опір", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Як з'ясувалося, організатори підходили нелегалів до перетину кордону. Нелегали при собі мали маскувальні накидки, що дозволяють їм залишатися непоміченими від тепловізорів, спальні мішки, а також в одного із затриманих прикордонники виявили імітатор сліду дикої тварини.

На порушників складено протоколи за ч.2 ст.204-1 КУпАП за спробу порушення кордону, з ними проведуть фільтраційно-перевірочні заходи для встановлення всіх обставин їхньої подорожі.

На громадянина України складено протокол за ст.185-10 КУпАП, а також у Нацполіцію надішлють повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і повідомлення про незаконне переправлення осіб через держкордон.

Нагадаємо, раніше прикордонники Луцького загону виявили поблизу кордону з Польщею імітатори слідів лося, що їх, імовірно, використовували контрабандисти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram