ГоловнаСуспільствоЖиття

Викриття підпалу Олешківського лісу розглядається як основний мотив нападу на Гандзюк, - СБУ

У Службі безпеки вважають, що до підпалу причетна група Торбіна.

Викриття підпалу Олешківського лісу розглядається як основний мотив нападу на Гандзюк, - СБУ
Фото: censor.net.ua

Викриття Катериною Гандзюк схеми підпалу Олешківського лісу для подальшої вирубки розглядається як один з головних мотивів нападу на активістку.

Про це під час круглого столу з журналістами повідомив начальник слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, передає Громадське.

За його словами, найближчим часом у цій справі очікуються підозри. Тиводар підтвердив, що до підпалу причетна група Сергія Торбіна - виконавця нападу на Гандзюк, засудженого до 6 років і 6 місяців в'язниці.

"Вони [група Торбіна] фігурували також. Сподіваюся, що незабаром будуть підозри саме у підпалі лісу, тоді ми поговоримо про конкретних осіб", - сказав Тиводар.

Він також розповів, що відпрацьовується версія, згідно з якою схемою незаконної вирубки лісу фігурувало створення парку "Гілея" на території Херсонської області, яку лобіювало керівництво Херсонської облради і ОДА - Андрій Гордєєв, Євгеній Рищук і Владислав Мангер.

Нагадаємо, батько Катерини Віктор Гандзюк називає Гордєєва, Рищука і Мангера замовниками вбивства дочки.

З них трьох підозру оголосили тільки Мангеру: спочатку в замовленні вбивства, пізніше пом'якшили - до замовлення побиття. Мангер вийшов із СІЗО під заставу. Він продовжує очолювати Херсонську облраду.

Катерина Гандзюк померла рік тому 4 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram