ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку року Чорнобиль відвідало понад 100 тис. осіб

Більшість відвідувачів - 80% - іноземці.

З початку року Чорнобиль відвідало понад 100 тис. осіб
Фото: Макс Требухов

З початку 2019 року Чорнобильську зону відчуження відвідали 107 тисяч осіб. Про це повідомило Держагентство України з управління зоною відчуження.

Зазначають, що зростання відвідуваності зони почалося ще навесні. Серед чинників, які на це вплинули, названо спрощення процедури оформлення пропуску, створення додаткової інфраструктури і вихід мінісеріалу "Чорнобиль".

Більшість відвідувачів приїжджають з-за кордону - 80%. З України зону відвідало 22 468 людей.

Раніше було встановлено рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС. Протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів. З початку року цей показник збільшився вп'ятеро: ще в січні-лютому зону відвідували менш ніж 3 тисячі осіб на місяць, а з березня кількість туристів почала зростати.

У липні президент Володимир Зеленський підписав указ про розвиток туризму в Чорнобильській зоні. На його думку, указ сприятиме перетворенню Зони на "науковий і туристичний магніт" без корупції і зайвих заборон.

27 вересня повідомляли, що водні туристичні маршрути в Чорнобильській зоні відчуження вже готові приймати туристів. Вони будуть доступні, поки відкрита водна навігація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram