ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу бойовики 19 разів порушили режим тиші на Донбасі

Втрат з української сторони не зафіксовано.

За минулу добу бойовики 19 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: Макс Левін

30 жовтня збройні формування РФ і її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомив штаб ООС у фейсбуці.

"Супротивник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 і 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї. Зафіксована і вогнева активність ворожих снайперів", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник здійснив 6 обстрілів: біля Красногорівки - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; п'ять разів неподалік від Водяного на Приазов'ї - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти здійснили 13 обстрілів: 6 разів поблизу Кримського - з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Новотошківського - з мінометів калібру 120 мм; біля Зайцевого - з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів; неподалік від Луганського - зі стрілецької зброї; біля Південного - з СПГ, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; у районі Троїцького - зі станкових протитанкових гранатометів; біля Новолуганського - з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Горіхового - з мінометів калібру 82 мм.

Втрат немає. З початку поточної доби супротивник вогневої активності не проявляв, втрат з української сторони також не зафіксовано.

Нагадаємо, вранці 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко оголосив про початок розведення військ у Золотому. Це стало повною несподіванкою для української громадськості, тому що штаб ООС кілька днів тому повідомляв про обстріл на цій ділянці.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на ділянці розведення в Золотому "ніяких обстрілів не було".

Учора повідомляли, що командування Збройних сил РФ перекидає на тимчасово окуповані території Донбасу спецназівців і так звані "козачі формування" для ротації і посилення окупаційних військ. Підготовкою підрозділів керують офіцери з Південного військового округу ЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram