ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував жительку Донецької області, яка співпрацювала з бойовиками "ДНР"

Вона збирала і передавала розвідувальні дані про українських військових.

Суд заарештував жительку Донецької області, яка співпрацювала з бойовиками "ДНР"
Фото: EPA/UPG

Жительку Донецької області, яка співпрацювала з бойовиками "ДНР", заарештували без права внесення застави. Про це повідомили в прокуратурі Житомирської області.

Рішення про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці ухвалив Королівський райсуд Житомира.

"Встановлено, що громадянка України, уродженка і жителька Донецької області, керуючись ідеологічними мотивами, поділяючи погляди і цілі учасників терористичної організації "Донецька Народна Республіка", з квітня 2019 р. по тепер сприяла цій терористичній організації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, підозрювана збирала і передавала інформацію розвідувального змісту щодо дислокації, переміщення сил та засобів Збройних сил України та інших збройних формувань, які брали участь в АТО і надалі в ООС на території Донецької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 КК (створення терористичної групи чи терористичної організації) триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше бойовики "ДНР" посадили на 15 років українського журналіста Станіслава Асєєва. Журналіст перебуває в ув'язненні терористів з 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram