ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області понад 200 сиріт улаштували в прийомні сім'ї та дитбудинки сімейного типу

Цього року в Дніпропетровській області створили 16 дитбудинків сімейного типу й 11 прийомних сімей.

У Дніпропетровській області понад 200 сиріт улаштували в прийомні сім'ї та дитбудинки сімейного типу
Фото: Денис Сергиенко

Цього року в Дніпропетровській області створили 16 дитячих будинків сімейного типу й 11 прийомних сімей, куди вже влаштували 209 сиріт. Про це повідомляє пресцентр Кабміну.

Зі слів начальника служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктора Візира, в дитячих будинках сімейного типу виховують від 5 до 10 дітей. У прийомних сім'ях - до чотирьох дітей. З початку 2019 року в області створили 27 таких центрів сімейного затишку.

Зазначають, що цього року найбільше дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей з'явилося в Дніпрі, Кривому Розі. Нові осередки для виховання сиріт створили в Апостолівському, Павлоградському, Покровському, Томаківському, П'ятихатському, Синельниківському, Новомосковському та Широківському районах.

Дитбудинки сімейного типу з'явилися також у Жовтих Водах, Кам'янському, Марганці, Нікополі, Покрові.

Усього в Дніпропетровській області 175 дитячих будинків сімейного типу і 341 прийомна сім'я. У них виховують 1863 дітей.

Нагадаємо, в лютому в Миколаївській області дітям-сиротам вручили сертифікати на власне житло. За останні два роки в області вдалося придбати 85 квартир, а також 8 будинків для розміщення в них дитячих будинків сімейного типу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram