ГоловнаСуспільствоЖиття

Carlsberg презентувала прототипи пляшок для пива з паперу

Масове виробництво пляшок не буде запущене, доки компанія не знайде спосіб виготовити тару на 100% на біологічній основі без полімерів.

Броварна компанія Carlsberg Group презентувала в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Про це повідомила пресслужба корпорації.

Фото: carlsberggroup.com
Фото: carlsberggroup.com
Фото: carlsberggroup.com

Обидва прототипи виготовлено з деревного волокна, одержаного з екологічних джерел, вони є цілком придатні для вторинної переробки.

На прототипах вибито слоган бренду й підпис засновника компанії Якоба Крістіана Якобсена.

Один від одного прототипи відрізняються тим, що в одній пляшці внутрішня поверхня покрита тонкою пет-плівкою (з поліетилентерефталату), а в іншій - плівкою з поліетиленфураноату. Ці плівки дадуть змогу утримувати пиво всередині й папір не розкисатиме.

Зазначається, що масове виробництво й запуск паперових пляшок у продаж поки що не планується, оскільки кінцева мета компанії, щоб пляшки були на 100% на біологічній основі без полімерів.

«Поки що ми ще не дійшли до кінця, два прототипи є важливим кроком на шляху до реалізації наших кінцевих амбіцій щодо виведення цього прориву на ринок. Інновації потребують часу, і ми продовжимо співпрацю з провідними експертами, щоб подолати останні технічні проблеми», - зазначила віцепрезидент з розвитку групи в Carlsberg Group Міріам Шинглтон.

Фото: carlsberggroup

Компанія почала розробляти пляшки 2015 року, у рамках стратегії зі скорочення шкідливих викидів. Тара з деревних волокон менше шкодить довкіллю, ніж скляні бутлі чи алюмінієві банки, пояснила Шинглтон.

Нагадаємо, Німеччина з 2020 року заборонить пластикові пакети. За порушення цих правил магазинам загрожуватимуть штрафи до 100 тисяч євро.

Раніше Канада оголосила, що заборонить використання одноразового пластику з 2021 року, аби врятувати океани від забруднення.

Минулого року Європейський парламент більшістю голосів схвалив уведення заборони на одноразову пластикову продукцію. На початку 2018 року ЄС ухвалив стратегічний план щодо переробки пластику. Передбачається, що до 2030 року весь пакувальний матеріал на ринку ЄС має підлягати вторинній переробці.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram