ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваного у вбивстві байкера в Києві перевели з психлікарні в СІЗО

Чергова експертиза показала, що Слепченко психічними захворюваннями не страждає.

Підозрюваного у вбивстві байкера в Києві перевели з психлікарні в СІЗО
Фото: Прокуратура Киева

Дарницький районний суд Києва перевів з психлікарні в СІЗО колишнього чемпіона світу з сумо Дмитра Слепченка, підозрюваного у вбивстві байкера в Києві.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва у фейсбуці.

"У п'ятницю, 4 жовтня 2019 року, Дарницький районний суд Києва задовольнив клопотання Київської місцевої прокуратури №2 і змінив чоловікові, підозрюваному в умисному вбивстві, запобіжний захід з перебування в психіатричному закладі на утримання під вартою в слідчому ізоляторі", - сказано в ньому.

Слепченка підозрюють у вбивстві мотоцикліста на Харківському шосе в травні 2017 року.

За рішенням суду і на підставі судово-психіатричної експертизи майже два роки Слепченко перебував у психіатричній лікарні міста Глеваха Київської області. Однак, як встановлено прокуратурою, перебуваючи в лікарні, він неодноразово самовільно залишав медустанову. Так, під час чергової втечі 14 травня його затримали в одному із торгових центрів Васильківського району.

У зв'язку з цим прокуратура ініціювала проведення ще однієї експертизи, результати якої показали, що підозрюваний психічними захворюваннями не страждає.

Прокуратура подала до суду клопотання з проханням змінити підозрюваному запобіжний захід з перебування в психіатричному закладі на утримання під вартою, а також припинити провадження про застосування стосовно нього примусових заходів медичного характеру та направити матеріали кримінального провадження в прокуратуру для складання обвинувального акта.

За результатами засідання клопотання прокурора задоволено повністю.

Нагадаємо, 24 травня 2017 року на Харківському шосе з автомобіля Seat Leon зробили кілька пострілів у мотоцикліста, який під'їжджав до світлофора. Він помер у "швидкій". Машина, з якої стріляли, зникла.

26 травня стало відомо, що підозрюваний у вбивстві здався правоохоронцям. Слепченка заарештували і, за рішенням суду, помістили в психоневрологічну установу в Глевасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram