ГоловнаСуспільствоПодії

Генпрокуратура розслідує масову видачу паспортів різних країн жителям Донбасу

Під час розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів РНБО.

Генпрокуратура розслідує масову видачу паспортів різних країн жителям Донбасу
Архивное фото
Фото: @poroshenko

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом масової видачі угорських, румунських, польських і російських паспортів жителям західних областей і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Про це свідчать матеріали суду.

Головна військова прокуратура почала досудове розслідування в кримінальному провадженні від 3 червня за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу за фактом підготовки посягання на територіальну цілісність України, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі.

У рамках справи досліджується інформація про масову видачу паспортів громадян Угорщини, Румунії, Польщі та Росії відповідно жителям західних регіонів України і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Під час розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів апарату Ради національної безпеки і оборони (РНБО), в яких містяться відомості про масову видачу паспортів.

Нагадаємо, в Дніпропетровській області СБУ затримала завербованого пропагандиста "русского міра". Підозрюваному загрожує до 5 років в'язниці за посягання на територіальну цілісність України.

Підозрюваний за гроші публікував в інтернеті антиукраїнські пропагандистські матеріали. Чоловік, своєю чергою, заявив, що був завербований ФСБ під час перебування в Москві. Під час однієї з поїздок до Росії для звіту про виконання завдань затриманий навіть отримав медаль до 100-річчя "ВЧК-КГБ-ФСБ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram