ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти відкрили вогонь біля ділянок розведення сил під Золотим і Богданівкою

За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з української сторони не було.

Окупанти відкрили вогонь біля ділянок розведення сил під Золотим і Богданівкою
Фото: uazmi.org

1 жовтня збройні формування Російської Федерації і її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі неподалік від ділянок розведення сил під Золотим і Богданівкою. В результаті обстрілу втрат з української сторони не було. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Крім того, порушуючи Мінські угоди, противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї у районах ділянок розведення сил і засобів неподалік Золотого і Богданівки", - йдеться у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вчинив 9 обстрілів позицій Об'єднаних сил: двічі неподалік від Новотроїцького - зі стрілецької зброї; двічі біля Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; у районі Богданівки по ділянці розведення - з великокаліберних кулеметів; неподалік від Павлополя, Новомихайлівки, Новогнатівки - зі станкових протитанкових гранатометів; неподалік від Авдіївки - з автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики чотири рази обстріляли позиції Об'єднаних сил неподалік Новолуганського - з міномета калібру 82 мм, біля Південного - з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, поблизу Травневого - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, неподалік Золотого по ділянці розведення - зі стрілецької зброї.

Від початку поточної доби окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": недалеко від Миколаївки - з автоматичного гранатомета; поблизу Новогнатівки і Новотроїцького - з великокаліберних кулеметів; неподалік від Павлополя - зі стрілецької зброї.

"Від початку поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з української сторони не було", - відзначили у штабі ООС.

Нагадаємо, вчора, 1 жовтня на переговорах у Мінську були досягнуті домовленості про початок розведення сил у Петровському і Золотому у Луганській області України. Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі по Україні Мартін Сайдік заявив, що розведення розпочнеться 7 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram