ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр оборони розповів, як боротиметься із "совком" в армії

У ЗСУ створять модельні частини з практиками країн НАТО.

Міністр оборони розповів, як боротиметься із "совком" в армії
Андрей Загороднюк
Фото: Минобороны Украины

Щоб подолати радянські методи роботи в армії, у Збройних силах України створюватимуться модельні частини з практиками країн НАТО. Їх досвід перейматимуть інші підрозділи.

Про це розповів міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Міністр зазначив, що "це швидко не зміниш, але робити це треба".

"Ми ще раніше створили центри підготовки сержантів, прописали концепцію підготовки сержантського складу, привели практику нарахування зарплат у відповідність з практикою країн НАТО, але ще є над чим працювати. І тепер питання в тому, щоб дати їм можливість себе проявляти. Необхідно також змінити статути, щоб у них була юридично така можливість. А також проводити роботу безпосередньо з особовим складом, з офіцерами, пояснювати їм нові повноваження і функції сержанта. І вибудувати взаємодію так, щоб вони спілкувалися з солдатами, а офіцери спілкувалися з сержантами", - розповів Загороднюк.

З цією метою, за його словами, планується створення модельних частин.

"Це зразкові бригади, які ми оберемо для тестування підходу. Зараз йде процес осмислення. Ми вже говорили про це з генералом Хомчаком. Він, до речі, дуже підтримує концепцію цих модельних частин. Ми зараз будемо їх відбирати, там впроваджувати зміни і в ручному режимі відпрацьовувати. Коли ми побачимо, як це працює на пілотному проекті, можна такі моделі реплікувати далі", - пояснив глава Міноборони.

Нагадаємо, раніше Загороднюк зазначив, що Міноборони не планує скорочувати склад ЗСУ, фактична чисельність яких становить близько 250 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram