ГоловнаСуспільствоПодії

Головному інженеру згорілого одеського готелю повідомили про підозру

Він відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі.

Головному інженеру згорілого одеського готелю повідомили про підозру
Фото: od.dsns.gov.ua

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки головного інженера готелю "Токіо-Стар", де під час пожежі загинули 9 осіб.

Про це інформує пресслужба відомства у четвер, 19 вересня.

Згідно з повідомленням, з 2009 року разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі. За результатами перевірок органів ДержНС, діяльність закладу роками велася з порушеннями пожежної безпеки. У 2012 році через це робота готелю була зупинена.

Протягом 2013-2018 років, щоб перешкодити перевіркам контролюючих органів і припиненню незаконної діяльності готелю, власниками здійснено низку угод з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом нових суб'єктів господарювання.

Як вказують в прокуратурі, в липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходи для встановлення причин неполадок і їх усунення прийняті не були. В результаті через пожежу в серпні в готелі загинули люди.

13 вересня суд відправив у СІЗО без права застави адміністратора згорілого "Токіо Стар".

Також в СІЗО перебуває власник готелю Вадим Чорний.

На початку вересня прокуратура повідомила про підозру другому власнику готелю "Токіо Стар". Підозрюваний переховується від органу досудового розслідування, тому було підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, а також про дозвіл на його затримання.

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" стався в ніч на 17 серпня. Загинули дев'ять осіб, ще десять людей постраждали. Основна версія пожежі - коротке замикання в електрощитовій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram