ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала співробітників "Укргазвидобування" за підозрою в привласненні грошей

Підозрюють, що чиновники привласнювали гроші, призначені для утилізації відходів буріння.

Співробітники СБУ в Полтавській області затримали працівників Державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" за підозрою в привласненні грошей під час утилізації відходів буріння. Про це сказано в повідомленні пресслужби СБУ.

Встановлено, що група затриманих створила схему одержання неправомірної вигоди за узгодженим механізмом з менеджментом "Укргазвидобування". Зловмисники надавали гроші за виконання договорів утилізації відходів буріння в Полтавській області.

Досудове розслідування з'ясувало, що фактична утилізація відходів буріння не проводилася. Під час їх зберігання не були дотримані необхідні екологічні вимоги, що призвело до забруднення навколишнього середовища. Під час вивезення бурового шламу відбувалася підміна супровідних документів, тому на полігоні побутових відходів він зберігався як безпечна речовина.

Зазначають, що відходи буріння належать до особливо небезпечних і вимагають спеціальної процедури захоронення й утилізації.

Правоохоронці обшукали будинки фігурантів справи в Києві, Полтаві, Дніпрі та Кременчуці. Вони вилучили документи і електронні носії інформації, що підтверджують проведення операції.

На цей момент проти підозрюваних відкрили кримінальні справи за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, Київська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно ексбухгалтерки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова за те, що вона сім років отримувала зарплату неіснуючого працівника.

Жінка внесла відомості про нього в програму для автоматизованого розрахунку зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram