ГоловнаСуспільствоВійна

У Станиці Луганській готують майданчик для техніки, яка буде відновлювати міст

Бойовики так і не демонтували своєї частини фортифікаційних споруд.

У Станиці Луганській готують майданчик для техніки, яка буде відновлювати міст
Фото: facebook.com/klymenkoyurii

Українська сторона проводить підготовчі роботи з облаштування майданчика для встановлення важкої будівельної техніки у зруйнованій частині моста в Станиці Луганській. Про це повідомляють на фейсбуці Операції об'єднаних сил.

"Зокрема, представники ТОВ "Флангер" проводили роботи для розширення узбіччя дороги в напрямку моста, а саме: повністю заасфальтували ліве узбіччя дороги (до 800 м) в напрямку зруйнованого моста. Також провели підготовчі роботи для розширення правої частини узбіччя дороги (покладено щебінь на ділянці близько 600 м) в напрямку зруйнованого моста", - сказано в повідомленні.

Оперативно-піротехнічний підрозділ Держслужби з НС проводив роботи з обстеження ділянки місцевості для технологічної дороги з метою забезпечення під'їзду до зруйнованої частини моста.

Незважаючи на це, пресцентр ООС зазначає, що ворожі формування РФ так і не демонтували своєї частини фортифікаційних споруд безпосередньо на мосту і за мостом, а також не вивели особовий склад, який постійно чергує в формі зразка РФ на зазначеному спорудженні.

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДСНС почали 24 серпня і закінчили 3 вересня. Повідомляли, якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити, що відбувалося декілька разів.

5 вересня окупанти знову зірвали ремонт мосту. Цього разу через представників ОБСЄ ворог повідомив українську сторону, що в нього нібито відсутня посадова особа, яка може прийняти відповідне рішення на проведення підготовчих робіт з відновлення моста.

Крім того, бойовики заявили про відсутність відповідних інструкцій і детального плану будівництва. СММ ОБСЄ зафіксувало цей факт зриву робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram