ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Харкова визнав протиправним повернення проспекту Григоренка імені Жукова

Рішення поки що не набуло чинності і може бути оскаржене протягом 30 днів.

Суд Харкова визнав протиправним повернення проспекту Григоренка імені Жукова
Памятник генералу Жукову в Харькове
Фото: КП

Харківський окружний адміністративний суд розглянув позов громадян і організацій про визнання незаконним рішення міськради, яким проспекту Григоренка повернули ім'я Жукова.

Про це повідомляє Media Port.

Рішення суду в складі головуючого Олександра Титова від 5 вересня 2019 оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Адміністративний позов ОСОБА_1, ОСОБА_2, Харківської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Народного депутата України ОСОБА_3, Політичної партії «Демократична сокира», Харківської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» до Харківської міської ради, треті особи - Харківська обласна державна адміністрація, Український інститут національної пам'яті про визнання протиправним і скасування рішення - задовольнити. Визнати протиправним і скасувати рішення Харківської міської ради Харківської області, 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 «Про розгляд електронної петиції", - йдеться в рішенні.

Воно ще не набуло чинності і може бути оскаржене протягом 30 днів з дня оголошення.

Нагадаємо, 19 червня міська рада Харкова повернула проспекту Петра Григоренка ім'я радянського маршала Георгія Жукова.

Сучасний проспект Петра Григоренка виник під час забудови житлового масиву Селекційна Станція і з кінця 1960-х називався вулицею Стадіонною. У 1983 році її перейменували у вул. 60-річчя СРСР, у 1990 році рішенням виконкому - в пр. Маршала Жукова, а 17 травня 2016 рішенням губернатора області Ігоря Райніна на підставі закону про декомунізацію - в проспект Петра Григоренка.

Навесні 2019 року в Харкові запустили петицію про повернення проспекту імені маршала Жукова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram