ГоловнаСуспільствоЖиття

У столиці запустили платформу моніторингу якості повітря

Дані якості повітря фіксують на 10 локаціях у всіх районах Києва.

У столиці запустили платформу моніторингу якості повітря
скриншот из видео

Фахівці з Kyiv Smart City запустили в Києві платформу моніторингу якості повітря. Про це на фейсбуці повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Ми продовжуємо втілювати новітні технології, щоб поліпшити якість життя в столиці. Особливу увагу приділяємо екології та моніторингу забруднення атмосфери. Нещодавно фахівці Kyiv Smart City запустили платформу моніторингу якості повітря в столиці", - написав він.

За його словами, тепер будь-хто може дізнатися онлайн, наскільки забруднене повітря в тому чи іншому районі Києва і як змінюється кількість шкідливих речовин залежно від напрямку вітру і погодних умов.

Інформація про якість повітря відображена на інтерактивній карті і постійно оновлюється на сайті сервісу. На сьогодні моніторять ситуацію і фіксують дані на 10 локаціях у всіх районах Києва. Кличко також зазначив, що згодом покриття незалежних вимірювальних станцій розшириться.

Проби повітря аналізують за 8 показниками: формальдегід (CH₂O), діоксид азоту (NO₂), чадний газ (CO), кисень (O₂), вуглекислий газ (CO₂), температура повітря, вологість, атмосферний тиск.

Цим сервісом також можуть користуватися органи контролю екологічної ситуації в місті.

Нагадаємо, в Києві з 1 листопада планують припинити продаж паперових квитків у наземному транспорті, в метрополітені - жетонів і зелених безконтактних карт.

Кондукторів у наземному транспорті з 1 листопада теж не буде, оскільки не буде паперових квитків. Їх перепрофілюють на контролерів, які перевірятимуть оплату проїзду за допомогою спеціальних пристроїв. Крім того, з 1 листопада передбачається, що кияни зможуть платити за проїзд у наземному транспорті за допомогою звичайної банківської картки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram