ГоловнаСуспільствоЖиття

Організатори Маршу рівності в Харкові готові відстоювати його проведення в суді

Вони вважають петицію про заборону KharkivPride антиконституційною.

Організатори Маршу рівності в Харкові готові відстоювати його проведення в суді
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Організатори запланованого на 15 вересня в Харкові Маршу рівності стурбовані намірами влади міста його заборонити і готові відстоювати право на його проведення в суді.

Про це вони заявили на сторінці заходу у фейсбуці.

Організатори підкреслили, що вважають петицію про заборону KharkivPride антиконституційною.

"15 вересня в Харкові заплановано проведення першого правозахисного Маршу KharkivPride, маршу рівності, який організовує харківське жіноче об'єднання "Сфера"... Разом із тим мер Геннадій Кернес заявив про намір звернутися до суду про заборону проведення заходу, аргументуючи це тим, що нібито "жоден Марш рівності в Харкові не проходив спокійно". У своєму повідомленні мер також посилається на опубліковану 12 серпня на сайті міськради петицію "Про заборону гей-параду", яка набрала 5837 голосів, що нібито робить її необхідною для розгляду", - йдеться в повідомленні.

Організатора Маршу рівності вважають таку петицію закликом до порушення права на мирні зібрання і нагадали, що в Законі України "Про звернення громадян" йдеться: "Електронна петиція не може містити пропаганду насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, зазіхання на права і свободи людини".

Нагадаємо, організатори "ХарківПрайду" оголосили про проведення 9-15 вересня "Pride Week", протягом якого організовують кілька дискусійних і освітніх заходів, а сам гей-парад пройде 15 вересня. 2 вересня Кернес звернувся до суду з проханням обмежити захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram