ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох підозрюваних у нападі на журналіста "112 каналу" суд відправив під домашній арешт

Кримінальне провадження відкрито за чотирма статтями.

Двох підозрюваних у нападі на журналіста "112 каналу" суд відправив під домашній арешт
Фото: Facenews.ua

Суд відправив під домашній арешт двох підозрюваних у нападі на журналіста "112 каналу" у Харківській області. Про це повідомили в Нацполіції області.

"58-річному підозрюваному Золочівський районний суд обрав цілодобовий домашній арешт, 33-річному - нічний домашній арешт", - йдеться в повідомленні.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за чотирма статтями: ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст. 186 (грабіж), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

За вчинення таких злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, на знімальну групу телеканалу "112 Україна" напали в прямому ефірі під час включення з території лісгоспу "Гутянський". Журналіст розповідав про проблему незаконної вирубки лісів на території області.

Охоронці підприємства закривали об'єктив камери, штовхали дівчину-оператора, розхитували автомобіль, на якому приїхала знімальна група. Коли журналіст телеканалу намагався зняти те, що відбувається на телефон, чоловіки наздогнали його, повалили на землю, вибили з рук телефон і завдали тілесні ушкодження. Медики діагностували у журналіста забої внутрішніх органів і синці.

Раніше повідомлялося, що прокуратура підозрювала в нападі на журналіста трьох місцевих жителів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram