ГоловнаСуспільствоЖиття

"Диван-єврокнижка": переваги і недоліки

Серед різноманіття диванів найбільш популярною є модель з механізмом трансформації під назвою «єврокнижка». Нижче в тексті ви зможете дізнатися причини успіху конструкції і її особливості, виражені в перевагах і недоліках.

Механізм трансформації «єврокнижки»

Моделі диванів з механізмом трансформації «єврокнижка» є прямими нащадками механізму «книжка», але трохи втратили зв'язок зі своїм прототипом. «Книжка» з режиму ліжка в диван (і навпаки) розкладається шляхом підняття двох половинок вгору, немов переворот сторінки в паперовій книзі.

У дивана «єврокнижки» піднімається лише та половинка, яка служить спинкою, сидіння для створення спального місця просто виїжджає.

Типи диванів-"єврокнижки"

Ці вироби діляться на дві основні групи. У більш поширеної з них спальне місце розташоване паралельно стіні, але також існують варіанти, де сплячий влаштовується головою до стіни.

Переваги дивана-«єврокнижки»

-              Простота і надійність

Головна перевага цього механізму трансформації - його простота. Тут не потрібно технічно складних пристроїв для зміни положення, які з клацанням перемикають режим. Досить найпростішої механіки і підгонки елементів.

-              Компактність

Якщо для перетворення дивана в ліжко і назад майже не потрібно габаритних залізяк, це дозволяє робити дивани відносно компактними. Але механізм трансформації "єврокнижка" не обов'язково встановлюється на невеликі прямі дивани, він частий гість навіть на величезних кутових диванах.

-              Місце для зберігання білизни

У більшості моделей цього вироба є просторі ніші для зберігання білизни. Або чогось іншого, тут вже питання до фантазії покупця.

-              Ціна і доступність ремонту

З простоти конструкції випливають одразу дві переваги, які ми вирішили об'єднати в одному пункті. Вона впливає на вартість цього типу дивана, що є однією з головних причин популярності і великого поширення. Більшість майстрів розуміють принципи його ремонту, та й дорогих запчастин тут просто немає. Хоча, швидше за все, такий диван можна відремонтувати «підручними засобами».

Недоліки дивана-«єврокнижки»

-              Простір за диваном

Не позбавлений диван з механізмом і невеликих недоліків, найбільш помітний з них - необхідність залишати за спинкою трохи простору до стіни, щоб була можливість розкласти диван. Інакше він після підняття або опускання спинки дивана буде тертися об стіну. Такий диван потрібно часто совати на кілька десятків сантиметрів, що компенсується невеликою вагою дивана.

-              Зусилля для трансформації

Словом «легкість» важко окреслити сам процес трансформації, зазвичай щоб підняти основну частину, необхідно докласти зусиль. Втім тут не йдеться про змагання важкоатлетів, і зусилля для трансформації не будуть позамежними для будь-якого дорослого користувача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram