ГоловнаСуспільствоВійна

Росія заявила, що видала 25 тисяч паспортів жителям ОРДЛО

Уже понад 60 тис. українців подали заявки на отримання паспорта РФ.

Росія заявила, що видала 25 тисяч паспортів жителям ОРДЛО
Фото: Facebook/Прокуратура міста Києва

У МВС РФ заявили, що після спрощення отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО, російські паспорти отримали понад 25 тис. осіб. Про це заявила керівниця головного управління з питань міграції МВС РФ Валентина Казакова, передають російські ЗМІ.

За словами чиновниці, у спрощеному порядку отримати паспорт РФ можуть 3 млн громадян України.

Чиновниця уточнила, що вже понад 60 тис. осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, подали заявки на отримання російського громадянства. Всього за спрощеною процедурою паспорт РФ можуть отримати 3 млн громадян України.

Казакова додала, що МВС РФ має намір збільшити кількість працівників міграційних підрозділів, щоб опрацювати всі заявки.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям ОРДЛО. У зв'язку з цим Україна звернулася до Ради Безпеки ООН, яка засудила рішення російської влади.

1 травня вийшов путінський указ, яким надається право на спрощений порядок отримання громадянства РФ окремим категоріям громадян України. У середині червня паспорти отримала перша група жителів ОРДЛО. Країни ЄС, Канада і США заявили, що не визнаватимуть паспорти, видані таким чином.

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, що спрощена процедура видачі російських паспортів в ОРДЛО не викликала очікуваного ажіотажу.

Росіяни відверто розгублені з цього приводу, а ватажок луганських бойовиків Пасічник навіть проводив нараду серед так званої "народної міліції", давав їм наганяй і ставив план з паспортизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram