ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський суд продовжив до листопада арешт ще чотирьом кримським татарам

Суддю не вразили резолюції Європарламенту з приводу кримського питання.

Російський суд продовжив до листопада арешт ще чотирьом кримським татарам
Фото: Макс Требухов

Ленінський райсуд міста Ростова-на-Дону в Росії продовжив арешт фігурантам так званої "справи Хізб ут-Тахрір" з другої сімферопольської групи: Різі Ізетову, Ремзі Бекірову, Шабану Умерову і Руслану Сулейманову. Про це повідомляє правозахисна група "Кримська солідарність" на своїй сторінці у фейсбуці.

"Суд, як завжди, наших аргументів не почув і продовжив запобіжний захід на три місяці - до 15 листопада 2019", - повідомив адвокат Едем Семедляєв.

На початок засідання було зібрано повний пакет документів, який доводить, що кримінальне переслідування кримських татар незаконне. Захист доклав до заяви повний пакет резолюцій Європарламенту, а також довідку СБУ про те, що в Україні "Хізб ут-Тахрір" не є терористичною організацією, а її члени не вчинили жодного теракту.

"Нічого нового на цьому судовому засіданні ми не почули, слідчий розповідав, скільки ще треба слідчих заходів і скільки це займе часу, заявляючи, що наші підзахисні можуть утекти, не підкріплюючи це фактичними доказами", - сказала адвокатка Ліля Гемеджі.

Суд відхилив доводи захисту і задовольнив клопотання прокуратури про продовження арешту.

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Криму російські силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". 27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів. Зараз 23 заарештованих кримських татар тримають у п'яти СІЗО Ростовської області, ще один перебуває в СІЗО Сімферополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram