ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила жіноче угруповання, яке торгувало людьми з метою секс-експлуатації

Фігурантки знаходили жінок, яким потрібні були гроші для вирішення матеріальних проблем.

СБУ викрила жіноче угруповання, яке торгувало людьми з метою секс-експлуатації
Фото: riafan.ru

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували діяльність угруповання, учасниці якої переправляли жінок за кордон для сексуальної експлуатації. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники СБУ встановили, що до складу групи входили три мешканки Рівного.

"Зловмисниці підшукували жінок, які потребували грошей для вирішення матеріальних проблем, і позичали їм відповідні кошти. Однак для повернення "кредитів" фігуранти провадження пропонували жінкам "високооплачувану" роботу в одній з країн Близького Сходу", - сказано в повідомленні.

Правоохоронцям вдалося затримати одну з фігуранток у Львівському аеропорту під час відправлення чергової жінки за кордон. Одночасно із цим у Рівному затримали ще двох учасниць угруповання.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК, вирішується питання про оголошення фігурантка про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, в липні в Харкові затримали вербувальника жінок з метою їх сексуальної експлуатації в Китаї. Чоловік разом зі спільником підшукував 25- і 27-річних дівчат, використовуючи їх уразливий стан через важкі особисті обставини, харків'янин вербував їх і переправляв до Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram