ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС заперечує участь українських військових в обстрілах у Горлівці

У звіті ОБСЄ від 8 серпня вказано, що пошкоджено житлові будинки та приміщення школи в окупованій Горлівці.

Штаб ООС заперечує участь українських військових в обстрілах у Горлівці
Фото: EPA/UPG

Штаб операції Об'єднаних сил заперечує причетність українських військових до обстрілів школи і житлових будинків у Горлівці на Донеччині. Про це йдеться в повідомленні пресцентру ООС.

"Підрозділи Об'єднаних сил не причетні до обстрілів у Горлівці. У звіті СММ ОБСЄ від 8 серпня оприлюднено інформацію про пошкодження житлових об'єктів і будівлі школи в окупованій Горлівці", - сказано в повідомленні.

Увечері 5 серпня було пошкоджено будівлю школи по вулиці Черняховського, 30. Того ж дня спостерігачі зафіксували незначні пошкодження житлових будинків за адресами: вул. Старобільська, 11, вул. Баха, 4 і вул. Тушинська, 18/2.

За оцінкою спостерігачів, усі ці ушкодження є наслідком вогню з великокаліберного кулемета з нібито північно-західного напрямку.

Українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК) повідомила, що підрозділи Об'єднаних сил до обстрілу не причетні.

Докладно вивчивши відстань, профіль, тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, штаб ООС стверджує, що характеристика форми рельєфу місцевості становить закритий профіль і виключає будь-яку можливість ураження зазначених об'єктів.

За даними українських військових, у зазначений день і в зазначеному напрямку обстрілів з боку підрозділів Об'єднаних сил не було.

Нагадаємо, 6 серпня, незважаючи на «хлібне перемир'я», в результаті обстрілу в зоні операції Об'єднаних сил загинуло четверо військових біля Павлополя.

Через це президент Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним з метою попросити його вплинути на сторону, яка порушує перемир'я, і припинити вбивство наших військових.

У відповідь Путін звинуватив українських військових в обстрілі мирного населення і зажадав особливого статусу для "ДНР" і "ЛНР". Він підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно виключити обстріли населених пунктів Донбасу українськими військами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram