ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтаві затримали чоловіка, який відкрив стрілянину в охоронця кафе

Затриманому вже пред'явлено підозру в замаху на вбивство.

У Полтаві затримали чоловіка, який відкрив стрілянину в охоронця кафе
Фото: glavpost.com.ua

Чоловіка, який ввечері 6 серпня у Полтаві двічі вистрілив з пістолета в охоронця кафе за зауваження, затримали.

Про це повідомив начальник відділу комунікацій ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв, передає Укрінформ.

"Це місцевий 62-річний житель. Під час обшуку у нього вилучено важливий речовий доказ - зброю, з якої він стріляв, і патрони", - сказав Сулаєв.

Начальник обласного поліцейського управління Андрій Замахін повідомив у соцмережі, що істотний внесок у розкриття цього резонансного злочину зробив співробітник прокуратури, який отримав важливу інформацію про особу підозрюваного. Замахін також подякував оперативникам і слідчим міста та області за чітку злагоджену роботу, яка дала позитивний результат.

Інтернет-виданню "Полтавщина" зі своїх джерел стало відомо, що затриманий раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронних органів. Так, у квітні 2016 року суд оштрафував його за вигул собаки без намордника, в результаті чого був покусаний чоловік. До того ж за останній рік він двічі попадався на крадіжках продуктів з магазинів. Також повідомляється, що протягом 2006-2015 років він був зареєстрований як фізична особа-підприємець і займався рекламною діяльністю.

Затриманому вже пред'явлено підозру в замаху на вбивство.

Нагадаємо, момент скоєння злочину зафіксувала камера відеоспостереження. На запису видно, що чоловік зупинився біля закладу громадського харчування, щоб задовольнити природну потребу. Охоронець кафе зробив йому зауваження. У відповідь перехожий дістав з сумки пістолет і зробив два постріли в бік охоронця.

Обидві кулі застрягли в голові 40-річного чоловіка. Він перебуває у вкрай важкому стані в реанімації Полтавської обласної клінічної лікарні. Його прооперували - провели декомпресійну трепанацію черепа, щоб усунути наслідки набряку мозку та крововиливу. Застряглі кулі не витягували, щоб не стало гірше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram