ГоловнаСуспільствоВійна

​Контактна група домовилася почати розмінування біля мосту в Станиці Луганській 1 серпня

ТКГ провела чергове засідання в Мінську.

​Контактна група домовилася почати розмінування біля мосту в Станиці Луганській 1 серпня
Фото: Офис президента Украины

Тристороння контактна група домовилася почати розмінування в районі моста в Станиці Луганській з 1 серпня.

Про це повідомила у Фейсбуці Дарина Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми, який представляє Україну в групі.

За її словами, ТКГ констатувала, що загалом режим тиші, оголошений з 21 липня, зберігається.

"За цей період не було жертв серед мирних жителів. Водночас не виконуються домовленості про надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території ОРДЛО", - зазначила Оліфер.

Вона також повідомила, що на засіданні українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту.

"Була досягнута домовленість про початок розмінування прилеглих до мосту територій від завтра (1 серпня, ред.). До початку ремонту на мосту повинні прибрати блокпост і символіку ОРЛО, подальший демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської повинен бути одночасним і дзеркальним", - наголосила прес-секретар.

Говорячи про підсумки засідання, Оліфер також повідомила, що в гуманітарній підгрупі продовжують працювати над звільненням заручників. Також активізовано роботу з пошуку зниклих безвісти - найближчим часом будуть узгоджені алгоритми ідентифікації та передавання останків загиблих.

У підгрупі з соціально-економічних питань працюють над питаннями життєзабезпечення Донбасу.

Нагадаємо, раніше, 29 липня, урядова робоча група погодила план відновлення мосту в Станиці Луганській, але наголосила, що роботам має передувати розмінування прилеглих територій.

17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської, зокрема знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець. Повідомлялося, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста. Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проєкт відновлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram