ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти стріляли в безпілотник ОБСЄ

На вихідних були зафіксовані інші перешкоди для роботи безпілотників ОБСЄ.

Окупанти стріляли в безпілотник ОБСЄ
Фото: facebook.com/ato.news

Російські окупанти 28 липня зі стрілецької зброї потрапили в безпілотний літальний апарат малого радіусу дії спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля Первомайська на окупованих територіях Луганської області. Про це свідчить звіт СММ ОБСЄ в Україні.

"28 липня, керуючи польотом міні-БПЛА над північно-західною околицею населеного пункту Первомайськ, спостерігачі чули 13 пострілів зі стрілецької зброї приблизно за 2 км на захід. За їхньою оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА", - зазначено в звіті.

Бойовики не збили безпілотник повністю, команді моніторингової місії вдалося благополучно приземлити БПЛА, проте вони констатували, що апарат пошкоджений: зламано кріплення камери, пробоїна в корпусі, а також відсутні пропелери.

За оцінками експертів, пошкодження спричинені вогнем зі стрілецької зброї.

Крім цього, упродовж вихідних було зафіксовано інші перешкоди для роботи безпілотників ОБСЄ на окупованих територіях.

Наприклад, 27 липня, здійснюючи політ поблизу селища Пікуза на непідконтрольній уряду території БПЛА СММ середнього радіусу зазнав впливу на сигнал GPS, найімовірніше, через глушіння. 28 липня, здійснюючи політ поблизу Зернового, безпілотник малого радіусу також зазнав імовірного глушіння сигналу GPS.

Нагадаємо, в середині липня в зоні ООС військовослужбовці полку "Азов" збили російський безпілотник, який коригував роботу ствольної артилерії супротивника. Такий самий безпілотник знищили бійці "Азова" на початку березня цього року. Однак тоді його збили на значно нижчій висоті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram