ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний з гендерної рівності в Запорізькій області написав пост, що об'єктивізує жінок

"Справжні Королеви ніколи не оголюватимуться на публіці".

Головний з гендерної рівності в Запорізькій області написав пост, що об'єктивізує жінок
Владислав Марченко
Фото: nd.zp.ua

Сьогодні, 26 липня, голова обласної організації партії "Самопоміч" у Запорізькій області, заступник голови облради і уповноважений з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та протидії насильства за гендерною ознакою Владислав Марченко написав на фейсбуці пост, у якому він об'єктивізував жінок.

Цитуючи невідомого коміка, Марченко порівняв жінок, які носять короткі спідниці, з повіями. За його словами, багато дівчат, які викладають у соцмережі фото в купальниках, мінісукнях і нижній білизні, думають, що до них повинні ставитися шанобливо, як до королев. Однак Марченко впевнений, що «Королева завжди закрита одягом від сторонніх очей», і що мудріша жінка, то вона закритіша.

«Нижчим верствам суспільства пропагується образ дешевої повії через попсу, фільми і фальшивих ідолів. Але справжні Королеви ніколи не оголюватимуться на публіці. Подивіться на свій образ і вирішіть, на кого ви схожі більше - на Королеву чи повію. І тоді усвідомте, яке насправді можливе до вас ставлення», - додав головний з гендерної рівності в Запорізькій області.

Через деякий час політик видалив цей пост, проте LB.ua зберіг скріншот запису:

Владислав Марченко став уповноваженим з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в березні 2018 року, чим обурив активістів, оскільки неодноразово вороже ставився до представників ЛГБТ. Один з його постів на цю тематику висміювали в передачі Майкла Щура.

Крім того, Марченко мав проблеми з прокуратурою через фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн гривень) і шкільні спортмайданчики (84 млн гривень) із заздалегідь визначеним переможцем.

22 грудня Марченку вручили повідомлення про підозру за ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 23 грудня суд відправив лідера запорізької "Самопомочі" під домашній арешт.

11 січня 2018 року суд ще раз продовжив домашній арешт Марченкові. Незважаючи на це, згідно з рішенням суду, час від 10:00 до 14:00 він може використовувати для виконання депутатських повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram